top of page
oplæg dmexco_edited.jpg

Bøger om Marketing
og Personalisering

Hello $FirstName - skab profit med personalisering

Personalisering er ét af de allerstørste buzzwords. Ifølge research-virksomheden Martechtribe.com er 'personalized marketing' det buzzword, som optræder aller-hyppigst på tværs af hjemmesider for leverandører af marketing teknologi.

 

Der hersker dog en del forvirring omkring begrebet, da flere forskellige typer af marketing-medarbejdere anvender begrebet - selvom de arbejder med vidt forskellige discipliner inden for marketing. Dette fører ofte til misforståelser, udfordringer og tabte muligheder. Og mulighederne er ellers gode. Ifølge McKinsey er personalisering i dag noget, som forbrugeren kræver - og digitale virksomheder kan henvise ca. 25% af deres omsætning til personaliseret kommunikation.

Hello-FirstName-Kindle.jpg

Hello $FirstName! - bogen, der giver marketing et fælles sprog for personalisering og guider dem til øget profit.

'Hello $FirstName' er bogen, der giver en fælles definition og forståelsesmodel for personalisering. En model, som netop virker på tværs af forskellige marketing-discipliner og giver mulighed for et større klarsyn, når det enkelte projekt betragtes og når der søges inspiration til yderligere forbedringer eller det næste projekt.

Modellen hedder 'The Bowtie of Personalization' - med form som en sløjfe eller en butterfly. Og altså ikke en klips-udgave, men typen man binder selv. Det er nemlig lige så svært at lykkes med personalisering, som det er at binde sin egen butterfly. Du står med indsigterne i den ene hånd og indholdet i den anden. Og resultatet skal gerne blive en smuk sløjfe / kundeoplevelse. En oplevelse, som altså ikke kun er fri for unødig friktion, men som er direkte behagelig, personlig og mindeværdig.

Bogens anden kerne-model er Personaliseringspyramiden. Forsiden af pyramiden består af tre modenhedsniveauer af et muligt scope for hver marketing-disciplin, som anvender personalisering. Bagsiden af pyramiden består af de organistoriske discipliner, der skal være styr på, førend organisationen kan understøtte personaliseringsrejsen. 

Bestil bogen på Amazon, her!

Hvor moden er din organisation til omnichannel marketing?

Lær mere om omnichannel marketing i bogen 'Make It All About Me'

Book mig til et foredrag

Make it all about me! - bogen om, hvordan man arbejder omnichannel marketing

Rent marketing-fagligt virker det som en god idé at personalisere sine kundeoplevelser. Det vil sige sørge for, at den enkelte kunde får en sammenhængende kundeoplevelse uanset hvordan og hvornår hun skifter fra den ene kommunikations- eller salgskanal til den anden. Ordet sammenhængende dækker over, at det indhold, i form af budskaber og produkter, hun bliver præsenteret for, er i tråd med hendes tidligere kommunikations- og købshistorik og har til formål at udvikle kundeforholdet til gavn for både hende og forretningen. I praksis kan det dog blive enormt komplekst og dermed dyrt at arbejde effektivt med omnichannel marketing. Ikke alle personaliseringsregler og automatiserede kommunikationsflows er lige lette at sætte op og indhold til mindre kundesegmenter koster ekstra tid og kræfter at producere. Derfor skal der holdes skarpt øje med return on investment (ROI) for enhver indsats.

Som marketing-ansvarlig er du desuden utroligt afhængig af forståelse fra og samarbejde med andre organisatoriske enheder. Ellers understøtter medarbejderne i butikkerne og i kundeservice ikke omnichannel-kundeoplevelsen når de møder kunderne - eller endnu værre: Ellers hjælper IT dig ikke med at få de data du skal bruge for at kunne personalisere kundeoplevelsen eller med at implementere de værktøjer du skal bruge. Intet af ovenstående kommer i stand uden støtte fra topledelsen. Derfor er der brug for et fælles sprog om omnichannel marketing.

makeeitallaboutmeFRONTjpg.jpeg

Make it all about me! - bogen, der giver organisationer et fælles sprog om omnichannel marketing.

'Make it all about me' giver netop læserens organisation et fælles sprog for omnichannel marketing. Sproget er forankret i de seks discipliner, som organisationer skal mestre for at få succes med omnichannel marketing. Og med succes mener jeg 'tjene fleste muligt penge på glade kunder'. 

De seks discipliner er samlet i bogens bærende model 'Kundemålskiven' (Engelsk: The Omnichannel Hexagon). Hver disciplin har  tre modenhedsniveauer som læseren kan spejle sin organisation og læse mere om i dybden i hvert tilhørende kapitel. I samarbejde med Networked Business Initiative har jeg desuden udviklet en modenhedssurvey, som virksomheder kan bruge til at vurdere deres modenhed på Kundemålskiven gennem besvarelsen af en række spørgsmål, der passer til bogens disposition. 

 

Læs mere om Kundemålskiven her.

Læs lidt mere om bogens tilblivelse her

LYT til bogen GRATIS med en Audible trial her!

Download første kapitel af bogen GRATIS, her!

Hvor moden er din organisation til omnichannel marketing?

Lær mere om omnichannel marketing i bogen 'Make It All About Me'

Book mig til et foredrag

Hvis det handler om mig, så køber jeg!

"Hvis det handler om mig, så køber jeg!" er min første bog om omnichannel marketing. Den hurtige læser vil allerede have regnet ud, at den er på dansk og dette er naturligvis en fordel for dansksprogede læsere. Den er fra 2015 og giver et indblik i omnichannel marketing ud fra den tids viden og modenhed blandt organisationer i Danmark. I skrivende stund forekommer indsigterne en smule bedagede, men logikken i Kundemålskiven og mange af problemstillingerne er stort set de samme i dag, som de var dengang. Hvis du ikke er komfortabel ved at læse faglitteratur på engelsk og hvis din organisation hører til i den mindre modne yderkant af Kundemålskiven, så er den klart en gennemlæsning værd. Du kan downloade den for en lille 50'er her på siden.

HDHOMSKJ.jpeg

Hvis det handler om mig, så køber jeg! - fra 2015

Kommer der flere bøger?

Det er en fantastisk proces at skrive en bog. Både fantastisk hårdt og fantastisk lærerigt. Jeg er helt sikkert ikke færdig med at skrive bøger - hold øje med bloggen for updates...!

bottom of page